08 February 2012

Grete 4

8.02.2008 kell pool kümme õhtul saabus meie juurde tütarlaps, kes sai nimeks Grete. Nüüdseks on ta nelja-aastane iseteadlik lapsuke. Tähti tundis ta kolmeselt, pisut enne jõule ehk ca 3a 10kuuselt hakkas tähti kokku veerima. Nüüd neljaselt loeb juba päris viisakalt. On ise vanema õe kõrvalt õppinud. Õde hakkas lugema ca kuueselt.
On enamjaolt rõõmsameelne ja iseseisev laps, kuid kui leiab põhjuse (no ja neid ikka ju leiab) vingumiseks või virisemiseks, on ka selles meister. Lasteaias korraldab kasvatajate sõnul rühmakaaslase mängimist - kes millega ja kes kellega mängib. Ja loomulikult abiellub ta Georgiga, sest Georgi on tore poiss, sest teda ta ei löö, ainult teisi lööb :) Hea loogika, eksole!
Peamised mängud on rollimängud - palju mängib Barbiedega või siis väikeste nukkude, loomade ja Hello Kittydega, nt lasteaeda või teatrit vmt. Väga meeldib mängida arsti. Kui veidi üle poole aasta tagasi meie sõpradel tita sündis, siis titaootaja rääkis talle, kuidas arstitädi vaatas talle kõhu sisse ja sealt tuli kõhuarsti mäng, nüüd mängitakse vahel ka perearsti. Ka meeldib talle lego duplodest nukkudele maja või loomadele aeda ja kodu ehitada. Kuna ta oskab lugeda, siis vahel tuleb mõne raamatuga ja loeb meile ette (õhtuti vahel ütleb, et emme, täna sa ei pea meile lugema, ma loen ise) ja joonistada meeldib talle ka.
On neljaselt 13,5 kilo ja ca meeter pikk (Kirke oli sel ajal 105 cm ja 15,5 kilo).




1 comment:

Kaire said...

Ta on meil jah selline tilluprintsess, kogu aeg on olnud. Aga see lugemine ongi naljakas. Eile just luges mulle jälle ja veerib: e t t e v a a t l i k u d. Küsin, et mis kokku said, ütleb sõna, küsin, et kas tead ka, mis see tähendab, ütleb, et jah, see tähendab, et olge tublid :D