04 January 2012

Haigused

Peale kümnepäevast jõulupuhkust (23.12-01.01), mil lapsed olid täiesti terved, ärkas Grete esmaspäeva hommikul, kui oli aeg lasteaeda minna, silmapõletikuga. Palun väga! Kirke jäi lasteaeda ja Grete tuli minuga tööle kaasa. Laps lõbustas end IPad-ga ja emme töötegemisega. Lõunal tulime siiski ära koju, võtsime ka Kirke lasteaiast, kes oli oma rühmas ainuke laps 24-st. Sic! Enne jõule alati uuritakse koolivaheaja nädalate kohta, palju lapsi aeda oodata on ja uue aasta esimeseks nädalaks oli üksjagu lapsi kirja pandud. Kas nad siis olid haigeks jäänud või leidsid vanemad võimaluse neil kodus olla, igatahes ei olnud peale Kirke mitte kedagi. Õnneks see Kirket ei kurvastanud, ta käis erinevates rühmades mängimas ja teistega koos laulutunnis.
Ja siis õhtul kell 10 kurtis Kirke, et tal on külm. Kell 11 hakkasin neid magama sättima ja avastasin, et laps täiega kuum - kraadiklaas näitas 38,8. Tore!
Öö oli mõlemal rahulik. Teisipäeval hommikul Grete silmad korras, Kirkel palavik 37,1, tundus täitsa paljulubav. Lõunaks tõusis Kirkel palavik uuesti 38,5-39,0 peale. Ja õhtul kella 6 paiku tabas teda selline kõhuvaluhoog, mis meid päris ära ehmatas (enne seda tal mingeid märke kõhu korrast äraolekust ei olnud). Kõrge palavik kombinatsioonis tugeva kõhuvaluga (isegi juhul, kui valuhoog kestab vaid mõne minuti) suutis meid viia mõtteni pimesoolepõletikust ja nii me EMO-sse sõitsime. Seal oli enne meid just 2 patsienti ette võetud, seega saime oodata üle poole tunni. Valmistasime Kirket ette, et ilmselt tuleb ka vereproov anda, mis aga lõpuks nii ei läinud. Oi, kui rõõmus ta selle üle oli! Küll aga võeti uriiniproov. Katsuti igatpidi ja lasti koju. Pimesoolepõletikku ei välistatud, aga ei peetud ka kuigi tõenäoliseks. Öeldi, et kui öösel uuesti valutama hakkab, siis tulge tagasi. Õnneks kõhuvalu tagasi ei tulnud, küll aga püsis palavik kogu öö 38,5 peal. Hommikul oli mõneks tunniks 37,0, kui (kolmapäeva) lõunaks jälle 38,5 peale tõusis. Uue asjana kolmapäeval lõi lõunal tal kõhu täiesti lahti ja silma kergelt rähmaseks. Näis, mis järgmiseks! Vähemalt uriiniproovi näitajad olid korras.

No comments: