15 August 2011

Vihm

Kuna vihma muudkui sadas ja sadas ja sadas (reede-laupäev), siis valmisid tüdrukutele veel mõned asjad mu kodukootud õmbluskojas :) Kumbki sai omale vesti. Nende saamislugu oli selline, et kunagi aastaid tagasi oli mul sellest kangast omale vest välja lõigatud, ma isegi ei mäleta, kumma raseduse ajal, kas Kirke või Grete (loogilisem on Grete, sest siis ma ei käinud tööl ja oli rohkem aega), aga millegi tõttu jäi ta õmblemata. Oli isegi kokku traageldatud, kuid ühtegi õmblust tehtud ei olnud. Mitmeid kordi olin teda välja võtnud, et lõpetan ära, kuid kuna ta oli mulle paar nr-t suur ja see oleks eeldanud kõikide tükkide väiksemaks lõikamist, jäi asi alati soiku. Kuna kangas on roosa, siis Kirke alati ahhetas, kui seda nägi, nüüd siis pakkusingi, et teen hoopis neile sellest vestid. Nii saigi ühest minu vestis 2 laste vesti. Natuke oli majandamist, et 2 vesti välja tuleks, seetõttu ongi Kirke vestil ees ristipidine õmblus ja kolmnurkne kaelus, kuna muidu ei tulnud välja. Olid veel planeeritud peale õmmeldud taskud, aga kuna mu õmblusmasin hakkas sik-sak õmblusel trikke tegema (jättis aegajalt mõne sik-saki vahele) ja ma 8 korra proovimisega sik-sakki ilusaks ei saanud, siis loobusin taskutest. Nii said vestid talutavad :)

Laupäevase vihmasaju tõttu "sattusin täiesti juhuslikul" ka kangapoodi, kust leidsin toreda roosa riidetüki. Kuna Kirkel on pikkade varrukatega puuvillaseid pluuse mõned puudu, sai ta ka ühe pluusi. Seda kangast on küll veel nii palju, et jätkub veel kaheks laste või üheks minu topiks. Loomulikult leidsin kangapoest ka muud huvitavat ja mõned varem soetatud kangatükid on samuti elutoa põrandal oma järge ootamas. Kui sel nädala tõepoolest neljapäevani vihmane on, on lootust, et neist midagi toredat valmib (sedakorda endale). Seda enam, et homsest (st teisipäevast) reedeni on lapsed vanavanemate soovil nende juures. Reedel põrutame ise ka sinna, et laupäeval esimene seeneretk ette võtta. Küll aga on meil endal homme õhtuks plaani võetud järjekordne tapeetide valimise aktsioon (Bauhofis juba käisime, homme Tapeedistuudio ja Decora kõigi oma kataloogidega). Plaanis on sügistalvel ära osta ja seina laduda kõik puuduolevad tapeedid (kabinet, esik, koridor ja teine lastetuba, kõik kokku ligi 30 rulli tapeeti). Lapsed valisid enda jao juba välja, kõigi eelduste kohaselt peaks ühte seina tulema džunglis papagoid ja ülejäänud seinad soojad kollakasoranžid.

Alguses
Pühapäeval oli õnneks veidi normaalsem ilm ja saime ühe suure asja kaelast ära. Eelmisel aastal rajatud püsilillepeenra tõttu jäi kasvuhoone ja marjapõõsaste vahe pisut väikeseks, eriti arvestades sellega, et põõsad kasvavad veel suuremaks ja tulevikus niidame muru siiski murutraktoriga, mitte käsiniidukiga. Nii oligi viimane aeg 4-aastased mustsõstrapõõsad ümber istutada. Ütleme nii, et selle ette võtmine oli raskem töö, kui töö ise :) Kulus paar tundi ja 3 mustsõstra ja 1 valgesõstra põõsas olid uues kohas. Ei oleks uskunud, et suhteliselt suurel mustsõstrapõõsal juurepall väga suur polegi. Loodame kõige paremale, et põõsad ikka ellu jäävad, põdemisest pole nagunii pääsu, aga sellega olime arvestanud.



Lõpuks
Pärast


1 comment:

Kaire said...

Tänud-tänud. Me oleme jah pidevalt lennus ja siis kodus tahaks kogu aeg rohkem teha, kui jaksab. Kui meil koristajat ei käiks ja nõudepesumasinat poleks, siis vist ei jõuakski ei õmmelda ega aias nii palju teha. Õnneks need meil on :) Ja õmblemine ongi puhkus! Ja kui tööle ei pea minema, siis ongi puhkus, see luksus küll on järgmisel nädalal läbi.

Aga mulle jääb mulje, et hoopis Sina muudkui teed ja jaksad, isegi kui käed haiged on :)
Mustsõstrad hakkavad päris vara kandma, meil olid 4 aastat tagasi umbes sama suured taimed ja teisel aastal juba sai marju maitsta, sel aastal oli päris palju juba.