15 November 2010

Haigusleht

Täna võtsin siiski vastu otsuse, et paksu nohuga last (sedakorda Grete) aeda ei vii. Käisime hommikupoole mul töö juures kiiremaid asju ajamas (suur õde oli lasteaias), võtsime mõned asjad koju kaasa (et kiireid asju ajada :P), käisime arstil ja vormistasime end nädala lõpuni koju. Ametlikult!

Rahalises mõttes on otsus absoluutselt ebaratsionaalne, kuna meie riigis on süsteem selline, et haigusrahad arvestatakse eelmisel aastal sots.maksuga maksustatud tulu alusel ja kui "noor" ema lapse (laste) kõrvalt tööle naaseb, siis tal üldjuhul pole eelmisel aastal sots. maksuga maksustatud tulusid, seega saad haigusrahad miinimumi pealt. Aga mis seal ikka, laste tervis on olulisem! Siiani on isegi hästi läinud, et oleme saanud mõne päeva kaupa ilma haiguslehte võtmata kordamööda kodus olla. Samas haiguslehe võtmise positiivne külg on see, et kuskil ajusagara tagasopis ei vaeva pidevalt mõtet, et ma olen küll kodus, aga tegelikult ju tööl, seega peaks seda või toda tegema, sest on palju asju, mida saab ka kodus teha. Sel nädalal ma mõned töised asjad teen, aga ilmselt max tunnike päevas. Ja seda ka pigem seetõttu, et siis ei kasva meilide arv tööle naastes hoomamatuks.

Mis ma tahaks kodus olles teha jõuda teha on: pesumajandusega järje peale saada (pesta-triikida, kappidesse paigutada), köögi joonised põhjalikult üle vaadata ja läbi mõelda, 3 korda trenni teha, inglise keele viimaseid tunde mitte vahele jätta ja jõuda ka kodused ettevalmistustööd tehtud, ideaalis tahaks ka venna juubelisünnaks seeliku õmmelda. Veel oleks vaja gladioolisibulad ära puhastada ja kapi otsa karpi panna... Aa, ja koori jõulukontserti on vaja ka korraldada.

No comments: