19 July 2010

Mis juhtub viie päevaga?

Oled 5 päeva kodust ära ja koju jõudes ootab sind ees:
1. õitsema läinud gladioolid - kaunis
2. pakatavad hernekaunad - mõnus
3. täiesti küpsed mustsõstrad - tore
4. suvikõrvitsad, mis on hulgalised väikseid vilju kasvatanud - lahe
5. kasvuhoones veidi liiga suureks kasvanud kurgid - kurb, sest mulle meeldib väikeseid kurke purki teha, aga kasutust leidsid ka need suuremad.

Lapsed magasid täna hommikul rekordiliselt kaua, kella 10-ni. Isegi minul sai uni enne otsa, hoolimata viimase kolme päeva jooksul tekkinud olulisest defitsiidist. Nädalavahetusel toimunud ratta- ja kanuumatka võib kordaläinuks lugeda. Pühapäeva lõunal oli tunne, et pole lapsi nii ammu näinud, kuigi tegelikult nägin neid veel reede lõunal. Ajaarvamine lihtsalt oli hoopis teine :) Aga 5 päeva kodust ja mehest eemal tekitas mõnusa igatsuse.

See nädal kulub kodus toimetamisele, juba istutasin ära paar nädalat tagasi ostetud valge roosi (Karen Blixen), marineerisin mõned purgid kurke ja kohe hakkan kuumutama järgmisi kurke. Siis peaks veel minema kasvuhoonest korjama uued kurgid ja need ka ära marineerima. Mul koguneb neid parasjagu 2-4 purgi jagu (ca üle päeva) ja nende "ära tegemine" võtab kuskil tunnike-poolteist. Täpselt parasjagu, et ei jõua veel ära tüdineda.

Natuke peab ka tööasjadel silma peal hoidma ja kolmapäeval Kirkega hambaarstil käima. Nüüd siis peaks olema see kord, kui tuleb ka aukudega tegelema hakata, mitte vaid vaadata lasta. Ma ausõna ei usu, et Kirke puurida laseb, kuigi oleme sellest kodus rääkinud ja ta teoorias on asjadega kursis ning tahab ikka rõõmsal meelel hambaarstile minna. Eks näis. Grete pean ka kaasa võtma. Jama on see, kui Kirke seal stseeni tegema hakkab ja Grete seda hiljem järele tegema hakkab. Grete jäi juba eelmine kord endale kindlaks, et tema mingit kinki ei taha ja oma suud vaatamiseks nõus avama pole :P Kindlameelne tütarlaps.

No comments: