13 July 2010

3,5 nädalat puhkust

Jeee, tänase tööpäeva lõpuga jõuab kätte mu lühike, ent aktiivne puhkus.

Kõigepealt, homme hommikul põrutame kambaga Haanjasse vanaemale sünnipäevale, sealt liigun Võru kaudu otse Harglasse, kus viibivad kolmandat päeva mu lapsed. Neljapäev on hingetõmbepäev, enne reedel algavat kooride rattalaagrit, mida ise aktiivselt korraldanud olen. See kestab reedest pühapäevani. Sel ajal tuleb laste ja oma vanemate juurde maale ka abikaasa, et siis pühapäeva pärastlõunal kõik koos koju tulla. Abikaasal on nädalake veel tööl käia, misjärel saame 2 nädalat koos puhkusel olla. Ühine puhkus algab meil minu pere telkimislaagriga. Juba kolmas aasta läheme mu vendade peredega ja emaga neljaks päevaks telkima. Lapsed hirmsasti ootavad ja ise ka. Sel aastal valisime sihtkohaks Peipsi-äärse Karjamaa telkimisala. Loodame, et seal ikka meie valitud ajal kohta jätkub. Augusti esimene nädalavahetus möödub ilmselt Kohilas, augusti keskel teeme tiiru Hiiumaal Surfiparadiisis, siis on võibolla veel mehe suguvõsa kokkutulek augusti lõpus ja ongi september käes :) Puhkus lõppeb mul tegelikult juba 9. augustil. Mees puhkab õnneks 23. augustini, et lapsed saaksid võimalikult pika suvepuhkuse.

Kurke tuleb kasvuhoonest robinal, seega pean hakkama vaikselt marineerimisega tegelema. Herneid tuleb vaikselt, mustsõstrad on peagi täiesti küpsed, maasikasaak hakkab lõppema, vaarikaid on ka kuigi palju. Juba oleme pintsli pistnud mitu värsket kaalikat ja teinud kartuli-kaalikapüreed. Noor värske kaalikas pole üldse talvise kaalika mõrkja maitsega, vaid on väga hõrk näksimine. Lilled õitsevad.

Sügavkülmas on koha leidnud 44 karpi (11 kilo) terveid maasikaid ning 20 karpi (9 kilo) maasika toormoosi. Oma aega ootavad mustikad, seened, aedoad, õunamahl (kui kuskilt õunu saab).

Eile said lapsed omale kahe kiige, liumäe ja ronimisredeliga mänguväljaku. Enne kui mees reedel maale tuleb, oleks vaja see korralikult ära paigaldada, et kui pühapäeval maalt tuleme, oleks lastel võimalik seda kasutada, nad on kindlasti rõõmsad :)

No comments: