20 December 2017

Detsembri tegemised

Paljulapselises peres on detsember pidude ja kontsertide rohke.

Alustasime 11.12 kooli ja muusikakooli ühiskontserdiga. Sel aastal esines seal Grete mudilaskooriga, eelmisel aastal olid mõlemad suuremad mudilaskooris ja Kirke mängis ka orelit. Seal aastal siis teisiti. Kirke tahtis küll lastekoori minna, kuid prooviajad oli mõlemad sellised, mis kattusid trenniga ja misiganes langeb trenniga kokku, on tema valik nr 1 trenn :)

Iluvõimlejana
Kirke oma teises tantsus, kolmandast
head pilti pole :)
Jätkasime Triiniksi jõulupeoga 16.12, kus osalesid Kirke ja Karmen, pealtvaatajana mina. Grete pidi muidu ka tulema, aga tal tuli sinna just aasta viimane jalkaturniir, mistõttu see pidu jäi tal käimata :) Abikaasa jõudis napilt Tallinnast oma partnerfirma jõulupeolt tagasi, et kärus magavat poja valvata, st nagu ikka, taaskord oli lahendada korralik logistikaülesanne, et kõik lapsed ja suured saaksid oma käimised käidud ja õigeks ajaks igalepoole kohale. Kuna Gretel oli väljasõit täpselt samal ajal, kui tantsuklubi pidu algas, läks tema võistlustele sel korral koos sõpradega, Tõnis organiseeris end täpselt selleks ajaks koju, et vankris magav poja täiesti järelvaleta ei jääks :) Ja niipea, kui tantsuklubi pidu lõppes, kimasin Otepääle Grete võistlusi vaatama, mis läksid pea kella seitsmeni õhtul :) Selline see ema-logistiku-korraldaja-kaasaelaja-innustaja-paitaja-lohutaja roll juba kord on.

Edasi tuli 18.12 muusikakooli kontsert, mille teemaks oli maskiball Veneetsia stiilis (märksõnadeks veel barokk ja renessanss). Õhtujuhiks oli palutud Aivar Kallaste, kes õpetas ajastule kohaseid tantse. Oli väga-väga tore kontsert-pidu!














Lõpetuseks, 20.12 oli jõulupidu Karmenil lasteaias. Seal olid kõik ülejäänud vaatajad. Karmen käib meil segarühmas. Kui eelmisel aastal oli rühm 10 kuueaastast, kes sügisel kooliteed alustasid ja 8 kolmeaastast, siis nüüd on nende 8 nelja-aastase kõrvale pandud kahe- ja kolmeaastased. Neljased on nüüd suured! Karmenit õnneks selline rühm ei sega. Ise pelgasin, et sügisel lõpuks neljaselt selgeks saanud r- täht äkki uuesti ära kaob, kui pudikeelsed kõrvale tulevad, kuid see pole teoks saanud. Õpetajate jutu järgi hoiab neljaste punt peamiselt mängides omaette ja väiksemad siis jällegi kokku. Karmen on selles mõttes ideaalne lasteaialaps, et ka iga vaba päeva hommikul küsib ta lasteaeda ja on hirmus kurb, kui sinna ei saa :) Ja kui õhtul läheb voodis lollitamiseks, tuleb vaid meenutada, et ruttu tuttu, muidu äkki ei saagi lasteaeda :D


No comments: