11 August 2015

Algas koriluse hooaeg

Vaarika-punasesõstra
ja vaarika-mustasõstra
Augusti algusega algas ka hoidistamise aeg. Esimesena moosid vaarikatest ja sõstardest erinevates kombinatsioonides, nii keedetult kui toormoosina, hiljem ka tikrid.

Uus katsetus, marmelaadid, seemneteta ja kestadeta






1. sats ubasid, kolm neljandikku nendest ;)







Tulid ka aedoad, kahes jaos.

2. sats ubasid läks sügavkülma
1. satsist sai 15 purki marineeritud
 ube, mõnus õhtusnäkk













Vahelduseks värskehapukurki ja kogunes isegi üks kaheliitrine purgitäis talveks. Kurke koguneb visalt. Muidugi sööme palju kulub, et seda pole, et kõigepealt teeme talveks ja ise ei söö. Värskehapukurgi purk on pidevalt töös ja kui jääb üle, siis teen talveks. Eelmisel aastal ka põhiline talvekurk tuli alles augusti lõpus, septembri alguses.




Palavaga oleme lastega ka rannas käinud, et suvi päris veeta mööda ei läheks.




perepilt pulma-aastapäeva puhul





2 comments:

Mari-Liis said...

Nii tore on teie pere maalähedastest ja perekesksetest tegemistest lugeda! Teid ma ei tunne ja blogi otsa sattusin ka üksjagu aega tagasi, kuid kuna nii tore on lugeda, siis olen siia pidama jäänud :) Jätkake samas vaimus! :)

Tervitades
Mari

Kaire said...

Aitäh! Tore, kui meeldib :)