14 January 2015

Üks aiahooaeg kahe kalendriaasta peale :)

Sel korral läks tõesti sedasi, et eelmisele hooajale ei saanud veel joont alla tõmmatud, kui ettevalmistused uueks juba algasid. Tähendab see seda, et gladioolide sibulad ootasid tuulekojas veel puhastamist, kui kevade peenarde plaan sai juba tehtud ja seemned (sh mitmed uued sordid) uueks hooajaks välja valitud. Täna saingi oma portsu seemneid kätte, nii lahe.
Õnneks küll said möödunud nädalavahetusel ka gladioolid puhastatud ja kappi ära pandud. Lugesin kokku ka - täpselt 90 tk!

2 aknalauamõtet on ka - nägin ühte lahedat pilti, mille püüan järele teha. Tõnisele sibulapealseid :)

Leidsin üles ka sügisel allesjäänud tulbisibulad (mida vahepeal tahtsin ära anda, aga üles ei leidnud, mistõttu arvasin, et viskasin minema, kuna peenardel enam ruumi polnud). Nüüd mõtlesin neid potti tuulekotta kasvama panna, näis, kas venivad lihtsalt soojas välja, või lähevad õitsema ka :D.

Uued sordid mu aeda sel aastal: amplisse portulak (Tõnis valis), see ampel tuleb selle posti otsa, kus meil hetkel on lindude söögimaja, siis 2 uut tomatit (kolmas pildil on meie pere suur lemmik Faworite), sinine moon (ametliku nimega Tõnnikeselehine ebamagun), kesalill, hõbedane viltleht ja sulgnelk terrassipottidesse, uuesti katsetan ka suhkrulehega (stevia), mis eelmisel aastal kenasti idanesid, aga peale tomatite ja tageteste külmavõttu olin nii tujutu, et neid läks meelest kasta ja nad lihtsalt kuivasid ära :D Porgandite puhul katsetan sel aastal seemnelintidega, et pääseda harvendamisest, pole kunagi neid veel proovinud. Üks pakk peaks olema vikerkaarevärvilised, ehk mitmed erinevad värvid segamini. Sügisest ootavad sahtlis juba mitmed erinevad lõvilõuad (amplisse, pluss peenrasse madala- ja kõrgekasvulised) ning palju erinevaid astreid. Juba ootan kevadet!

1 comment:

Kaire said...

Hei! Aitäh kogemust vahetamast. Saan siis sel aastal omad vitsad :D. Mul jääb lintidest ilmselt peenraots tühjaks, sinna külvan tavalise, siis kohe hea võrdlusmoment.