22 December 2014

4. advent

See oleks meil nagu vahele jäänud, tegelikult läks aga suuremat sorti koristamise tähe all ja tuppa sai sisse sätitud ka kuusepuu. Varasemalt on see meil alati 22.12 juhtunud, aga sel korral siis 21. Kuuseke ise on selline mõnusalt paras, ei ole liiga suur ega lai. Karmenil oli uudistamist kuhjaga, käis sõrmega oksi ja okkaid katsumas ja katsetatud sai ka, kas kuusehted põrkavad põrandal samamoodi kui pall. Õnneks oli talle kätte sattunud purunematu mitteklaasist kuusekuul - vedas :).
Ka kass tegi tutvust kuuse ja põdraga, tema pole oma elus veel midagi sellist kohanud, sest meie juurde tuli ta ju märtsi lõpus.

Pühade ettevalmistustega olen suuremalt jaolt mäel, vaid ema kink on veel vaja lõplikult otsustada. Teiste omad ootavad pakkimist. Ka 24.12 õhtusöögimenüü sai koostöös Kirkega läbi mõeldud ja kojugi juba ära varutud. Sel korral väga traditsiooniline, kuna Kirke sööb miniverivorste meelsamini kui liha, "tellis" ta neid, kõrvale ahjukartul, õlles hautatud hapukapsas ja lihaarmastajatele ka tükk ahjuliha. Ja seda kõike hoolimata sellest, et täpselt sama menüü (lisaks veel sült, pasteet jne) ootab meid 25.12 venna juures "suurpere-jõuluõhtul".

4. advendi piparkoogid on veel tegemata, sest 3. advendist on veel ports söömata. Aga tegemata nad ei jää, kuna lapsed tahavad vana-aasta õhtuks maale igaühele nimelise piparkoogi kaasa võtta. Eks me siis mõni päev teeme taina ja küpsetame.

1 comment:

Kaire said...

Oi, aitäh-aitäh! Ma ikka käisin aegajalt Su blogi kiikamas ja nüüd siis lõpuks... Tubli! Rõõmsaid ja rahulikke pühi kogu Su perele :)