11 October 2013

Kudumismaania

Algas see sellest, kui möödunud reedel (4.10) Gretega poes käisime ja Grete lõngariiulist möödus. Seal teatas ta täie enesekindluse juures, et tal oleks kangesti uut mütsi tarvis, mille triibud on kollane, valge ja roheline ja suur tutt heleroosa. Mispeale emme talle need lõngad ka ostis ja mütsi kuduma hakkas. Suurele õele, kes poes kaasas ei olnud, kuna oli koolis, valis ta ühe värvilise lõnga (pildil paremal). Kodus teatas Kirke, et tema sellest lõngast omale mütsi ei taha, aga väikesele õele ta seda ka ei anna, aga vanaema võiks talle sellest käpikud teha. Nii jäi!

Muidugi ei teadnud me siis veel, et esmaspäeva pärastlõunal arst vanaema veel tööle ei luba ja vanaema jälle kolmeks päevaks meile külla tuleb. See sobis meile nagu "rusikas silmaauku", kuna perepea sõitis tööasjus komandeeringusse ja mulle ei meeldi üksi (lastega või lasteta) kodus olla. Niisiis saabus käpikukuduja meile esmaspäeva õhtuks. Siis aga ilmnes, et meil pole sobivaid vardaid. Nii võtsingi esmaspäeva õhtul Kirke muusikakoolist peale ja suundusime varda- ja lõngajahile, sest kuna esimesest lõngast said käpikud, tahtis ta omale ka mütsi. Valis selleks rõõmsavärvlise kirju lõnga (pildil vasakul).

Muusikakooli juures kohtasin peresõpra, kes ootas oma last ja kes Kirket sageli muusikakoolist koju on toonud. Oli teine kurb ja õnnetu, et on mattunud tööülesannete alla. Oi kui tuttavana ta jutt mulle kõlas, tundsin ise tööl käies samamoodi, kui töö koosnes mitmest erinevast osast ja õlule laoti rohkem, kui jaksasid (hästi) ära teha. Kuidagi mainisin, et lähen linna vardaid ja Kirke mütsi jaoks lõnga ostma, kui ta ütles, et tahaks omale sääriseid. Nii lubasingi talle need teha ja valge lõng on just nendeks ostetud! Tema jutu peale tahtis ka Kirke omale sääriseid, kuid ütles: "Mina tahan endale ka SÄÄRIKUID." Nii lahe! Ja siis peresõbra tütar, kes kogu juttu pealt kuulas, arvas, et tema tahaks omale mütsi, mille triibud on punane, oranž, valge ja roheline. Ka selle lubasin teha :D Nagu näha, on tubane hooaeg jõudsalt alanud! Kirke käpikud on muide valmis ja 2 päeva kooliski juba käinud :)

No comments: