17 March 2013

Mõned paprikad

Nüüd, kui olin paprikate osas käega löönud, et ju siis sel aastal ei idanenud ükski kaheksast seemnest, sest külvamisest sai 3 nädalat mööda, avastasin, et siiski-siiski, 3 tk neist on end ilmutamas. Tekkis taas lootus, et äkki mõni ülejäänutestki veel liigutab end, aga see selgub hiljem. Esialgu mõtlesin, et vean nad tuulekotta (nagu tomatid), aga paprikale ilmselt öine jahedus eriti hea pole ja otsustasin nad ikkagi lastetoa aknale jätta. Liiatigi, ega mul sinna taimelambi alla väga enam mahu ka. Kui kõik tomatid saavad pikeeritud, on lambiga aknalaud neid täis. Aga lamp toimib hästi. Esimesed pikeeritud tomatid on ikka väga nägusad. Üldsegi mitte välja veninud ja jääb vaid loota, et lehtede vahed ei kujune nii pikaks, kui eelmisel aastal ja kobarad tulevad madalamale.

Laste maaleviimisest asja ei saanud, kuna nad olid nii reede õhtul kui laupäeva pärastlõunal sünnipäeval ja pühapäeval olime Võrus koolitantsul. Sellest hoolimata saime käia korra sauna pesuruumi plaate otsimas. Otsing ei lõppenud küll viljakalt, aga mõned poed on jälle läbi kammitud.

Küll aga lõppes viljakalt külaskäik Euronicsisse, kust sai köögikombain omale soetatud. Ikka võimas ja paljude funktsioonidega nagu tehnikaasjadele kombeks, kui Tõnis neid valib, aga ma ei kurda. Mul oli vaid üks lisasoov peale selle, et ta hakiks, et ta oleks nõudepesumasinas pestav. Ja seda ta on! Miks see minu jaoks nii oluline oli, on see, et kuidagi mõttetu tundub kasutada masinat 5 minutit, kui sa teda pärast pool tundi pesema pead...
Nüüd hakkame katsetama - smuutid, mahlad, toorsalatid ja hoidised. Ka taigna tegemise ja jää- ja pähklite purustamise võimalused on kõik olemas, kui vaid leidub kedagi, kes vajaliku masinasse pistab ja nuppu keerab :)

No comments: