22 December 2012

Kirke jõulupidu ja täpilised pühad

Kirke jõulupidu oli 19.12. Tegid näidendit: 12 kuud. Kirke oli maikuu. Näidend oli päris pikk, lapsed super tublid! Kostüümid olid lihtsad, ent efektsed. Peale etendust tuli jõuluvana, kellele oli lastel varuks veel laule, tantse ja pillimängu ning igaühel ka luuletus. Kokku läks pidu ligemale tund ja veerand, mis on päris pikk.

Teisel päeval peale pidu ärkas Kirke täppidega. Lasteaiast ei olnud kuulda, et tuulerõuged liikvel oleks, aga meie laps oli täpiline. Hiljem sain teada, et päev enne Kirket oli ühel tema rühma poisil tuulerõgued välja löönud ja päev peale Kirket veel ühel tema rühma tüdrukul. Seega tulevad meil täpilised pühad ja kui Kirke oma täppidega ühele poole saab, ega Gretelgi pääsu pole. Niipalju siis maale vanaema-vanaisa juurde jäämisest.

Kuuse tõime sel aastal varasematest aastasest, mil seda alati 22.12 teinud oleme, varem tuppa. Oi seda rõõmu, mis lastel kuuse ehtimisest on! Kahju, et läks meelest kaamera käima panna, oleks toredad kaadrid saanud.

Endal on ka detsembrist pisut toss väljas. Hea, et enne jõululaupäeva puhkepäevad on, otsustasin aja vedelemiseks võtta.

Kui Kirkel täppidega just kõrget palavikku ei tule, siis 25.12 sõidame Tallinna minu pere jõulupuule, mille puhuks ka 5 laulu omandada tuleks (heliloojast vend tegi seaded, mida 4-häälselt laulda üritame :). Kindlasti saab lõbus olema!

No comments: