16 May 2011

Talgud

Laupäeval olid meil talgud. 4 meest paigaldasid aiapostide külge võrktraati. Kuigi ilm meie ettevõtmist liialt ei soosinud (oli pilves jahe ilm ja lõpuks hakkas ka sadama), näitasid mehed üles suurt vaprust ja lõpetasid alles siis, kui aed paigas.
Pühapäevaks jäi ema meie juurde ja sai üksjagu aiatöid koos ära tehtud. Esmalt istutasime kasvuhoonesse ära 10 suuremat kurgitaime, seejärel õue 10 leeksalveid ja kuna hoolimata päikese puudumisest üldse külm ei olnud, võtsime ette ka roosipeenra taastamise. Tõnis valmistas ette kividest ringi ja kaevas labida sügavuselt veel ka savi välja ja meie tassisime kõdusõnniku ja mulla uuesti sisse. 
Roosipeenar sai eelmisest pea poole suurem, varsti oleks tarvisjälle puukooli külastada :). Seni, kuni Tõnis kividega tegeles, pikeerimise emaga tuulekojas ära viimased lilletaimed, seega, kui nüüd mõnel õhtul ei saja, saan õues aiatöödega tegeleda. Oleks tarvis viimased peenrad ära kaevata, siis saaks maha külvata aedoad ja toast lilli õue istutama hakata.

No comments: