15 March 2010

Taimekasvatusest ka

Taimekasvatusega on lühidalt öeldes asjad sealmaal, et petuuniad kasvavad omasoodu, paprikad ilmutasid end lõpuks eelmisel nädalal ja daaliad hakkavad õitsema minema :D

Saan aru, miks petuuniad nii vara maha peab panema, nad kasvavad väga aeglaselt. Kuigi ma arvasin, et juba eelmisel nädalavahetusel teen esimese pikeeringu, on see siiani tegemata. Ilmselt täna või homme seda siiski teen, sest need odavamad seemned on nii tihedalt külvatud, et kõigist taimedest nagunii asja ei saa ja siis ehk põevad vähem, kui nad ära eraldi pottidesse panen. Petuuniate jaoks ostsin väiksed turbapotid, et kui vaja veel ümber istutada, saan poti kergelt mulla ümbert ära võtta ja suuremasse jälle ümber istutada. Muidu mulle turbapotid eriti ei meeldi, sest need lasevad niiskuse välja aurata ja on palju suurem oht, et päikeselisel aknalaual taim läbi kuivab kui näiteks plastpotis. Aga see selleks.

Paprikatega oli see lugu, et köögi aknal nad ei idanenud ega mädanenud (võibolla oleksid ära mädanenud, kui oleksin veel kauem oodanud). Igaljuhul tõstsin nad eelmisel nädalal kilega kaetult vannitoa põrandale ja juba mõne päevaga tulid nad üles. Nüüd siruguvad jälle köögi aknal. Kõik 11 tulid üles. Kuna nad on külvatud eraldi pottidesse, siis mingit ümberistutamist nad enne kasvuhoone valmimist enam ei vaja.

Ja detsembri alguses ootamatult kasvama hakanud daaliad on tõepoolest oma esimesed õienupud välja ajanud. Nuta või naera! Ma siis pigem naeran :)

Reedel oli võimalus ka rahus Bauhofis shopata. Nüüd on mul kevadeks kõik vajaminevad seemned soetatud. Ostsin ka mingi potitomati seemned - kasvatamiseks rõdudel ja terrassidel. Peaks olema kirsstomati suurused viljad. Eks näis, mis neist tuleb. Panin reedel pottidesse 8 seemet ja nüüd juba kohe kiletatult vannituppa. Tänaseks nad veel üleval pole, aga arvestades, et tomat on aeglase idanemisega, ootaks nädala lõpuks sealt mingit märki. Usun, et ma istutan nad siiski kasvuhoonesse, mitte ei jäta õue.

Jäägu seda postitust illustreerima pilt uutest lillesortidest, ilma milleta ma samuti Bauhofist lahkuda ei suutnud :P Daaliad on kenasti juba ka pottidesse kasvama pandud :)

No comments: